Nieuws
Vijftig extra plaatsen asielzoekers

Den Haag gaat aan 50 asielzoekers meer opvangen in de opvang Regulusweg 1, direct bij Voorburg Noord en West. De opvang, die medio 2022 werd geopend, was bedoeld voor 400 mensen. Dat is eerder al uitgebreid naar 600. De verdere uitbreiding geldt vooralsnog tot eind van dit jaar. Den Haag wil zo voorkomen dat het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) zelf de regie in handen neemt. Het COA wil 3500 mensen in hotels gaan onderbrengen om de druk op de eerste opvang in Ter Apel te verlichten. Het kabinet heeft de provincie Zuid-Holland ondertussen gevraagd om binnen vijf weken 1100 nieuwe opvangplaatsen te realiseren. Dat kan door nieuwe plekken aan te wijzen, dan wel bestaande langer open te houden.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter