Nieuws
Werken aan ‘de Emma’ gaan starten

Woningcorporatie Wooninvest gaat starten met werkzaamheden aan de 96 sociale woningen in Emmastraat, Prins Hendrikstraat en Oranje Nassaustraat Voorburg. Het betreft monumentale woningen die Wooninvest eerder wilde slopen.

De corporatie heeft bij de gemeente vergunning gevraagd voor het inrichten van een bouwplaats op de plek van tien parkeerplaatsen voor de deur van Oranje Nassaustraat 36-48A. De bouwplaats moet er staan vanaf 1 augustus tot 31 augustus 2025.

Eerder liet Wooninvest weten plannen te maken voor noodzakelijk onderhoud aan de woningen. Het gaat daarbij onder andere over het vervangen van de verrotte en aangetaste vloeren in de panden.

Bij het vervangen van de vloer moeten de bewoners het huis uit. Ze krijgen een vervangende woning in de wijk. Hun spullen worden door Wooninvest opgeslagen. Hoe lang ze hun woning uit moeten is nog niet duidelijk.

Indien nodig wordt de elektra in de woning vervangen, zo maakte Wooninvest eerder bekend. Verder komt en dubbele beglazing, worden keuken/badkamer/toilet vervangen als die ouder zijn dan 20 jaar, en krijgen de woningen een cv-ketel en radiatoren.

Wat er met duurzaamheidsmaatregelen gaat gebeuren is nog onduidelijk. In het verleden is erover gesproken die aan de binnenkant van de woningen uit te voeren, te compenseren door een aanbouw aan de achterkant. Datzelfde geldt voor de eventuele plaatsing van zonnepanelen; alleen aan de achterkant.

Onderhoud en renovatie mogen alleen met behoud van de monumentale waarden kan. Voor onderhoud van een monument is subsidie van de gemeente mogelijk. Voor regulier onderhoud waarbij niets aan de panden wijzigt is geen vergunning nodig. Voor verbouw, wijzigingen, restauratie en ander gebruik van het pand wel.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter