Nieuws
Miljoenen voor bouw Overgoo

B&W willen 4,86 miljoen euro steken in het woningbouwproject Overgoo in Leidschendam. Dat blijkt uit een brief van wethouder Bianca Bremer aan de gemeenteraad.

In de plannen voor woningbouw op Overgoo zit een tekort van 8,76 miljoen euro. Daarvoor is subsidie bij het rijk aangevraagd. Voorwaarde is dat de gemeente zelf de helft van het tekort draagt: 4,4 miljoen euro.

Daarnaast wil de gemeente 1,4 miljoen euro besteden aan een nieuwe kruising Overgoo/Westvlietweg en het opknappen van het park tussen Overgoo en de Oude Bleijk. Daarvoor is een subsidie van 68 procent mogelijk. De rest moet de gemeente zelf betalen: 463.000 euro.

Bremer vraagt de gemeenteraad nu om met de uitgaven in te stemmen. Of het rijk subsidie voor de bouw Overgoo geeft is nog niet duidelijk. Een eerdere aanvraag (in 2023) werd afgewezen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter