Activiteiten
Bewegen voor 60plussers

Op 22 april start in De Groene Loper, Van Royenstraat Voorburg, en in De Plint, Frederiklaan Leidschendam, een cursus van tien bijeenkomsten waarin 60plussers leren zich beter en makkelijker te bewegen. Er is daarbij ook aandacht voor het opbouwen van spierkracht en het in balans zijn. De bijeenkomsten duren 75 minuten. Aanbieders zijn Woej in samenwerking met Regenererend bewegen. Begintijd in Voorburg 14.30 uur, in Leidschendam 10.30 uur. Cursusdagen zijn: 22 april, 29 april, 6 mei, 13 mei, 27 mei, 3 juni, 10 juni, 17 juni, 24 juni en 1 juli. De stof die aan de orde komt: Alles begint bij opstaan/bewegen vanuit je lichaamszwaartepunt; Het staan/hoe dragen we ons lichaamsgewicht; Balans zoeken; stabiliseren vanuit de voeten, de benen en de heupen; Lopen met een actieve impuls en traplopen; Onderrug, bekken en heupen bij het zitten, bukken en tillen; De bovenrug mobiliseren voor betere balans; Functionele kracht in de armen en handen; De lange weg naar de vloer en omhoog; Vertrouwd worden met balansverstoringen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter