Nieuws
Film en cabaret in Ludens

Theater Ludens, Burg. Feithplein 952273 BW Voorburg . Tel. 070 387 11 68: alleen tijdens openingstijden van de kassa. Kassa geopend: zaterdagmiddag tussen 14.00 – 16.00 uur en één uur voor iedere voorstelling. Dit is de programmering van donderdag 2 en vrijdag 3 mei.

 Donderdag 2 mei: Theater Cinema / Napoleon / VK/VS 2023. Aanvangstijd: 20.00 uur. Toegangsprijs: € 9,00. 

Drama van Ridley Scott. Met o.a. Joaquin Phoenix, Vanessa Kirby, Ludivine Sagnier, Rupert Everett en Mark Bonnar. We volgen de militaire bliksemcarrière van Napoleon Bonaparte (Phoenix, fantastisch), van tweede luitenant op zijn 16de, generaal op zijn 24ste, tot keizer en alleenheerser op zijn 35ste. En we zijn getuige van zijn onstuimige huwelijk met de overspelige Joséphine (Kirby, ook fantastisch), op wie Napoleon zijn hele leven verliefd is gebleven.

Epische biopic van de Brit Ridley Scott, de maker van filmklassiekers als Alien, Blade Runner en Gladiator (ook met Phoenix). Zo goed als zonder CGI gemaakt, wat het half dozijn historische veldslagen dat we te zien krijgen beslist realistischer maakt. Maar het hart van de film is Napoleons liefde voor Joséphine, de enige strijd die hij niet kon winnen.

Vrijdag 3 mei: Cabaret / Blauwe Vinkjes / DISCLAIMER. Aanvangstijd: 20.30 uur. Toegangsprijs: € 18,00.

Blauwe Vinkjes was finalist van Cameretten 2021 en won afgelopen jaar de Publieksprijs van het Amsterdams Studenten Cabaret Festival. Het cabaretduo bestaat uit theatermakers Kevin van den Berg en Manon Blaauw. Blauwe Vinkjes gooide hoge ogen met hun actuele cabaret, liedjes en vlotte tempo van sketches. De jury van Cameretten roemde het duo om hun “(politiek) engagement en dat is spannend, zeker in deze roerige tijd”.

In DISCLAIMER spelen, zingen en kruipen Manon en Kevin in de rol van herkenbare karakters en typetjes. Ze impliceren, reflecteren, profileren én provoceren. En dat allemaal in een hoog tempo, vol actualiteiten en absurditeiten. Vanuit diverse perspectieven neemt het duo je mee in hun satirische acts, doorspekt met persiflages, imitaties en meeslepende liedjes.

Welke disclaimers “moeten” er anno nu worden geplaatst? Wat kan nog wel en wat niet? Hoe verandert dat met een andere bril op? Kijk door de ogen van de toekomst en word geconfronteerd met de huidige sociale omgangsnormen. Ontmoet onder meer de hippe influencers Look en Luna, volkszangers Koos en Alberta of natuurlijk de iets te trotse weddingplanners Saskia en Rufus, die zeer ondernemend zijn. Hun eerste avondvullende show belooft een avondje lachen door hun geheel eigen stijl die je gezien móet hebben!

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter