Nieuws
Leegstand op bedrijfsterreinen is laag

De leegstand van bedrijfspanden op bedrijfsterreinen is in Zuid-Holland laag. Er worden weinig objecten online aangeboden; leegstaande objecten worden ook vaak op korte termijn weer opgenomen door de markt en krijgen daarmee zelden de titel ‘structurele leegstand’. Dat is gebleken uit onderzoek dat in opdracht van de provincie is uitgevoerd.

Op veel plekken in de provincie is veel vraag naar bedrijfsterreinen. Er is sprake van druk op de bedrijfsruimtemarkt. Het aantal grootschalige leegstaande panden en kavels op bedrijfsterreinen is de laatste jaren is geworden. In 2019 bleek dat er negen leegstaande panden en kavels waren, in 2021 waren dat er zeven en nu vijf.

Het aanbod op bedrijfsterreinen ligt in Zuid-Holland op 3 procent, in de regio Haaglanden op 4 procent. Het percentage wordt bepaald door het aanbod aan bedrijfsruimte te delen met de totale voorraad bedrijfsterreinen. Een ‘gezond’ beeld is 5 procent.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter