Nieuws
Cricketers VCC winnen Next Communications T20 Cup

Voorburg CC heeft zijn eigen T20-toernooi gewonnen. In de traditionele seizoensopening in de Haagse regio rekenden de Voorburgers – die eerst HCC versloegen – in de finale overtuigend af met HBS, dat Quick nipt had verslagen.

Ondanks een gemiste vangkans én een gemiste run-outkans in de eerste over van de finale viel er toch een wicket voor Viv Kingma. Het veldwerk van VCC was niet vlekkeloos, maar toch reikte HBS niet verder dan 123 runs, met Julian de Meij (28) als topscorer. Mees van Vliet nam twee wickets voor 29 runs. Michael Levitt en Cedric de Lange (32) legden vervolgens een formidabele opening neer: 86/1 na 8.5 overs. De winst kon VCC niet meer ontgaan en dankzij Levitts briljante 67 not out van 34 ballen gebeurde dat ook niet.

In de ochtend had VCC HCC verslagen met 116-102. Voor VCC maakte Ryan Klein 28 runs. Bij de Hagenaars werd Boris Gorlee topscorer met 32 runs. Goede bowlingcijfers waren er voor Viv Kingma (2-11), Stijn de Leede (2-12) en Mees van Vliet (2-15). Cedric de Lange pakte vier vangen achter het wicket.

Het burentreffen van Quick en HBS werd pas op de allerlaatste bal van de wedstrijd beslist in het voordeel van de ‘Kraaien’. Quick maakte 123 runs dankzij de 36-jarige Lesley Stokkers (88 not out). Kyle Klein bowlde sterk, 0-7 in twee overs, en loodste zijn team daarna als batsman naar de finale dankzij een geweldige 53 not out van 25 ballen. De laatste bal van de wedstrijd werd voor zes runs het veld uit geslagen voor de winst en een finaleplek. Ook Martijn Scholte (54 not out) speelde een knappe innings. (foto Catch of the Day BV)

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter