Nieuws
D66-er Hielkema: Samen voor betere deelmobiliteit

D66 vindt het belangrijk dat men zich op een slimme manier verplaatst, die past bij deze tijd. Daarom zetten ze in op deelmobiliteit, een moderne en handige manier om met vervoer om te gaan. Dat is de boodschap van D66-raadslid Alexander Hielkema.

Deelmobiliteit kan drukte op straat en parkeerproblemen verminderen. Zo krijgt men minder files en schonere lucht. Ook is het een efficiënte manier om de ruimte beter te gebruiken. Het is belangrijk dat er daarvoor samenwordt gewerkt met andere gebieden in de regio.

Maar er zijn ook nadelen. Zo worden deelscooters soms verkeerd geparkeerd, wat voor overlast zorgt voor bijvoorbeeld gebruikers van het trottoir en mede-inwoners die gebruik maken van bijvoorbeeld een rollator. D66 roept de gemeente op om samen met de aanbieders en gebruikers regels te maken en die goed te handhaven. Denk aan speciale parkeerplekken op belangrijke plekken in de stad en aan strengere controle met slimme technologie,” aldus Alexander Hielkema. “Zo willen we ervoor zorgen dat deelmobiliteit niet alleen goed is voor het verkeer, maar ook voor een veilige en toegankelijke stad voor iedereen.”

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter