Nieuws
Dorpskerk in zomervakantie iedere zaterdag open

Onder begeleiding van een mooie lentezon was het zaterdag een drukte van belang in de Dorpskerk tijdens de Erfgoeddag. Al vroeg in de ochtend was het mogelijk om de trappen te beklimmen naar het dak van de Dorpskerk. Vanuit de ramen konden de mooi versierde schepen, die in de loop van de dag aankwamen, worden bekeken en was het mogelijk te genieten van de muziek die bij de sluis ten gehore werd gebracht.

In de Dorpskerk werd in de ochtend het orgel bespeelt. In de middag werd er een presentatie gegeven door Theo Pronk van de Stichting Verborgen Stad over het project, waarbij deze stichting een digitale 5-dimensionele reconstructie wil maken van de steden, die door de trekvaartschuiten in de 17e eeuw werden aangedaan. Eerder was al een reconstructie gemaakt van ons sluisgebied. Nu zijn er ook reconstructies in de maak van onder andere de toegangspoorten van Leiden en ook van Delft en Delfshaven. De reconstructie is dus nog niet afgerond maar zal een mooi beeld geven van heel Zuid-Holland eeuwen geleden. Later op de middag werd door de Theatergroep Onderwater Producties onder de titel ‘Reisverhalen uit de 17e eeuw’ een stuk gespeeld over de rol van onze Leidsche Dam, waarin de Dorpskerk maar ook het logement ‘De Witte Zwaan‘ een grote rol speelden. Velen werden ook getrokken door de fotopresentatie van de Vereniging Erfgoed Leidschendam en de stukken uit de collectie van de Stichting Vrienden van de Dorpskerk, waaronder het glas-in-lood raam, dat onlangs geschonken is door de familie van oud-burgemeester Banning.

Al met al brachten meer dan 250 mensen een bezoek aan de kerk. Mocht u nog nooit in de Dorpskerk zijn geweest? Deze zomervakantie zal de kerk iedere zaterdagmiddag een paar uur open zijn voor bezichtiging.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter