Nieuws
Opvang minderjarige asielzoekers

De maximaal 80 minderjarige asielzoekers (15-17 jaar oud) die de gemeente gaat opvangen in een leeg kantoorpand Overgoo 5 Leidschendam, kunnen daar tot uiterlijk 31 december 2026 blijven. Dat blijkt uit een overeenkomst die wethouder Bianca Bremer met het Centraal orgaan opvang asielzoekers (COA) heeft getekend. Dat gebeurde al op 5 maart. Het stuk is echter nu pas naar de gemeenteraad gezonden.

Voor dagbesteding en de veiligheid binnen is het COA verantwoordelijk. Voor veiligheid buiten de gemeente. De verlichting buiten wordt aangepast; bossages worden gesnoeid. De gemeente is ook verantwoordelijk voor jeugdhulp en onderwijs aan betrokkenen. Het terrein naast Overgoo 5 is trouwens vooralsnog onbruikbaar voor dagbesteding, sport en spel en ontmoeting met buurtgenoten, aldus Bremer. De gemeenteraad pleitte er eerder voor het braak liggende stuk grond daarvoor in te zetten.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter