Nieuws
‘Nymphes et Monstres’ brengt Franse Barokmuziek tot leven

Een vernieuwende kijk op Franse barokmuziek  krijgt men met ‘Nymphes et Monstres’. Dit ensemble, bestaande uit muzikale vernieuwers, presenteert een originele benadering van het traditionele genre. Ontdek op zondagochtend 21 april hoe ze in Hofwijck met hun concert, Musica Sacra e Profana, nieuwe wegen inslaan.

‘Nymphes et Monstres’ vernieuwt Franse barokmuziek door toevoeging van tekst, beweging en videokunst aan hun optredens. Dit ensemble, met Kat Carson, Dorota Matejová, Punto Bawono en Yotam Haran, ontwikkelde zijn unieke stijl in samenwerking met MAPA. Ze schitterden op locaties zoals het Rijksmuseum Amsterdam en het MAfestival Brugge, en veroverden internationaal succes met concerttournees in het Verenigd Koninkrijk. Ze worden ondersteund door Maciej Wierzchołowski, een ervaren musicus gespecialiseerd in toetsinstrumenten.

Het programma “Musica Sacra e Profana” onderzoekt de dualiteit in muziek. Het is opgedeeld in twee symmetrische secties die zowel de sacrale als profane aspecten belichten, waardoor de verbondenheid tussen deze tegenstellingen wordt onthuld. Centraal staan Huygens’ Erravi domine en Quoy? Clorinde uit de “Pathodia sacra et profana”, aangevuld met passende Franse cantates van Boismortier en Jacquet de la Guerre. Een cellosonate van Boismortier fungeert als instrumentaal intermezzo. Het programma verkent tevens andere tegenstellingen, zoals tussen vroege en hoogbarokke interpretaties van Franse cantates, waarbij de nadruk wordt gelegd op de harmonieuze eenheid die deze verschillen overstijgt.
Praktische informatie:
Inloop met koffie/thee vanaf 10.30 uur in de 17de-eeuwse keuken.
Begin concert 11.00 uur in de Pronkzaal van Hofwijck

Tickets zijn verkrijgbaar tegen het reguliere tarief van €15,00, met een gereduceerd tarief van €12,50 voor vrijwilligers en leden. Reserveer een plek viaeen e-mail naar secretariaat@huygensmuseum.nl om een van de beschikbare 30 plekken te reserveren.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter