Nieuws
Meer kansen lokale ondernemers

B&W willen bij het inkoopbeleid van de gemeente lokale ondernemers meer kans geven. Het gaat dan om het leveren van artikelen, diensten of het uitvoeren van werkzaamheden voor de gemeente. Daar waar meerdere ondernemers voor een opdracht in aanmerking komen wil de gemeente voortaan minstens twee lokale ondernemers uitnodigen mee te dingen. Tevens wordt bezien of de gemeente nog meer met lokale ondernemers kan gaan doen daar waar het gaat om inkoop en contracten.

Dat heeft burgemeester Martijn Vroom de gemeenteraad bericht nu de gemeente het Manifest maatschappelijk verantwoord inkopen heeft getekend. Uitgangspunten daarbij: lokaal, sociaal en duurzaam. Bij sociaal gaat het erom wat de ondernemer in ruil voor de opdracht van de gemeente voor de gemeenschap doet. Bij duurzaam moet gedacht worden aan CO2-reductie en/of het vermijden van het ontstaan van afval door hergebruik (circulair).

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter