Mening
U zegt het maar: Open brief aan Bianca Bremer

‘Beste Bianca Bremer,

Met verbazing las ik uw oproep aan woningzoekenden. U vraagt hen zich uit te spreken over hun woningnood.

Nu is er elke dag in de media te lezen hoe ernstig het is gesteld daarmee. Volgens Parasius blijven de huurprijzen in de vrije sector sterk stijgen. Volgens de NVM zijn er het eerste kwartaal beduidend minder woningen verkocht. De wachtlijst voor een sociale huurwoning alhier is zeker 7 jaar. Andere cijfers over huizenprijzen in samenhang met inkomen zijn ook gemakkelijk te vinden.

Dat was echter niet het doel van uw vraag. U vraagt woningzoekenden te ageren tegen mensen die last hebben van woningbouw.

Het lijkt er sterk op dat u meebeweegt in het creëren van schuldgevoel bij mensen die in een woning wonen. En wier woongenot wordt ondermijnd door meedogenloos bouwen door projectontwikkelaars. Met wie u nauw samenwerkt.

U lijkt te vergeten dat de mensen die wonen recht hebben op woongenot. Daaronder valt bijvoorbeeld de algehele leefbaarheid.

In KPP (Klein Plaspoelpolder) wordt heel veel gesloopt en gebouwd. Daarvoor zijn enorm veel bomen gekapt en is ander groen weggehaald. De groennorm is voor KPP danig naar beneden gesteld. Ten behoeve van de bouw van vrije sectorwoningen. De norm 30% sociale huurwoningen wordt ook hier wederom niet toegepast.

En de komst van groen: bomen, een park, de wettelijke norm groen per inwoner, wordt verder uitgesteld doordat het daarvoor gereserveerde gebied aan de projectontwikkelaars wordt uitgeleend (om niet).

Uw boodschap aan de mensen die nu wonen in KPP lijkt sterk op: succes. Zoek het uit met je gezondheid, met je ontmoetingen buitenshuis, met je spelende kinderen, de steeds slechter bereikbare voorzieningen.

Er wordt gesloopt. Bij het Damsigt-gebouw gaat dat netjes. Bij het Triadome-gebouw is dat een ander verhaal. De eerste dagen werd er gesloopt zonder water te gebruiken. Het was een ongelooflijke stof-tsunami. Met in alle omringende huizen binnenshuis een dun laagje bouwstof wat zeer ongezond is, zoals u weet. Voorts reden enorme vrachtwagens met enorme aanhangers door woonstraten omdat de voor hen bedoelde bouwweg was afgesloten.

De klachten werden niet serieus genomen. Vindt u het vreemd dat inwoners klagen?

Dit zijn slechts wat zeer recente voorbeelden. Er zijn er veel meer zoals u bekend is. De gemeente bestaat uit inwoners. Dankzij die inwoners bent u wethouder. Een goede wethouder zorgt voor verbinding tussen de inwoners. Een goede wethouder neemt haar inwoners serieus. De woningzoekenden en de inwoners. Allemaal.

Richt u op uw taken. Maak geen tweedeling van onze gemeente. En laat concreet zien dat de leefbaarheid van alle inwoners u zeer ter harte gaat.

Philippine Hohage, inwoner Leidschendam-Voorburg’.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter