Nieuws
Politieke partijen mogen zelf borden plaatsen

Politieke partijen mogen voortaan zelf verkiezingsborden plaatsen rond lantaarnpalen en bomen; de zogenoemde sandwich- of driehoeksborden. Zij hoeven daar geen vergunning meer voor te vragen bij de gemeente. Ze mogen de borden vanaf 14 dagen voor een verkiezing plaatsen. Vijf dagen na de stembusgang moeten ze weg zijn. Plaatsing mag niet binnen 50 meter van een stembureau, 25 meter van een rotonde/kruising/wegsplitsing en 100 meter van een verkeerslicht. Tussen een bord en een fietspad moet minstens 60 centimeter ruimte zitten. De nieuwe regeling gaat per direct in. Dat heeft burgemeester Martijn Vroom bekend gemaakt. De SP heeft jaren actie gevoerd om het zelf plaatsen van borden mogelijk te maken. De gemeente kent tot nu toe alleen verzamelborden die door de gemeente zelf worden neergezet.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter