Nieuws
HOVM laat geschiedenis PCC-car zien

Zondag 21 april is de publieksopening van de tentoonstelling ‘PCC75’ in het Haags Openbaar Vervoer Museum. De historische tram is een icoon in de regio Den Haag, die tot begin jaren 90 mensen naar school of werk brengt. De opening van de tentoonstelling is de start van een jaar vol met festiviteiten.

In het museum in de remise in de Frans Halsstraat wordt de historie van de PCC in woord, beeld en realiteit gepresenteerd. Samen met de Haagse PCC’s, zijn deze zomer ook Belgische PCC-cars uit bijvoorbeeld Gent en Brussel te zien. PCC 7065 uit Brussel is al bij de opening aanwezig.

De PCC-car komt 75 jaar geleden vanuit de Verenigde Staten voor het eerst naar Den Haag. Het begint in 1949 heel voorzichtig, met de komst van twee trams. Het wordt een groot succes. Uiteindelijk rijden er in de Hofstad door de jaren heen 234 van deze bijzondere en betrouwbare werkpaarden, van 1949 tot 1993.

Gedurende het jaar vinden er speciale evenementen plaats, waaronder bijzondere ritten met PCC’s door Den Haag en een themaweekend met PCC in model. De data hiervoor zijn te vinden op hovm.nl/pcc75.

Een speciale dag wordt 2 juni. Dan is de PCC veelvuldig te zien op lijn 11 en kunnen reizigers gratis mee van Hollands Spoor naar Scheveningen Haven.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter