Nieuws
Nieuwe tram 6 laat op zich wachten

Het gaat nog zeker tot eind 2027 duren voordat inwoners van Leidschendam-Voorburg gebruik kunnen gaan maken van de nieuwe trams op lijn 6 waardoor de problemen met in- en uitstappen tot het verleden gaan behoren. Dat heeft wethouder Jeffrey Keus bekend gemaakt.

Om de nieuwe trams te kunnen laten rijden moeten tramrails en haltes worden aangepast. In Leidschendam-Voorburg duren die werken tot eind 2026. In Den Haag, waar lijn 6 ook door heen rijdt, heeft men echter meer tijd nodig. Daar is men pas in het najaar van 2027 klaar.

Komend jaar wordt wel de halte Heuvelweg van lijn 6 (waar ook lijn 2 en 19 gebruik van maken) aangepast. Het perron wordt verlengd en de halte wordt als geheel verbeterd.

In beide gevallen gaat het om wensen die de gemeente al jaren geleden bij HTM en Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH), concessieverlener openbaar voervoer, op tafel heeft gelegd en ook bij herhaling onder de aandacht heeft gebracht.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter