Nieuws
Cabaret, Harry Sacksioni, lunchconcert en film in Ludens

Theater Ludens, Burg. Feithplein 95  2273 BW Voorburg . Tel. 070 387 11 68: alleen tijdens openingstijden van de kassa. Kassa geopend: zaterdagmiddag tussen 14.00 – 16.00 uur en één uur voor iedere voorstelling.

Dit is de programmering  van vrijdag 10 mei tot en met donderdag 16 mei:

Vrijdag 10 mei: Cabaret / Leids Cabaret Festival / Finalistentournee 2024. Aanvangstijd: 20.30 uur. Toegangsprijs: € 19,50. 

De finalisten van het Leids Cabaret Festival trekken  tot juni het land in met de Finalistentour. Met een juryprijs, publieksprijs óf studentenprijs op zak doen zij de finaleavond dubbel en dwars over.  Zonder stress en blinde paniek deze keer, maar met extra veel plezier!
Ontdek de nieuwe lichting cabaretiers tijdens de Finalistentour van het Leids Cabaret Festival. Welke aanstormende talenten je die avond te zien krijgt, en wat ze spelen is nog niet bekend, maar bereid je voor op een avond vol actuele conferences, verhalend of muzikaal cabaret, fysieke slapstickvoorstellingen – en alles daar omheen en tussen. Overgoten met een groot gevoel voor humor.

Wist je dat veel jonge talenten van vroeger inmiddels graag geziene “oude rotten” in het vak zijn? Denk aan: Najib Amhali, Lebbis & Jansen, Paulien Cornelisse, Wim Helsen, Micha Wertheim, Tim Fransen, Katinka Polderman. En van de jongere generatie: Lisa Ostermann, Jasper van der Veen, Kasper van der Laan, Martijn Kardol.

Zaterdag 11 mei: Concert / Harry Sacksioni / Dat kunnen ze allemáál wel zeggen; Aanvangstijd; 20.30 uur; Toegangsprijs: € 22,00. 

Gitaarvirtuoos Harry Sacksioni viert zijn 50 jaar optreed-jubileum met een nieuw soloprogramma plus de uitkomst van zijn gelijknamige anekdoten boek.

Wegens grote belangstelling voor zijn 50 jaar optreed-jubileumprogramma prolongeert gitaarvirtuoos Harry Sacksioni in het seizoen 2023/2024 zijn soloprogramma. Omdat hij in die afgelopen 50 jaar honderden nummers heeft geschreven zal zijn setlist ieder optreden weer anders zijn!

Hij kan het zelf bijna niet geloven, maar Harry Sacksioni is in de afgelopen vijftig jaar, toch echt ieder jaar op tournee geweest, in binnen- en buitenland! Een enorme prestatie. Neem daarbij het feit dat hij dat bijna ieder jaar deed met nieuw geschreven nummers, en het zal niemand verbazen dat dit jubileumprogramma rijkelijk gevuld is met hoogtepunten uit zijn rijke catalogus. Omdat zijn inspiratie om nieuwe composities te schrijven nooit lijkt te stoppen, zal ook zijn nieuwste werk onderdeel uitmaken van dit optreden.

De titel van dit programma – Dat kunnen ze allemáál wel zeggen… – verwijst naar een van de vele verhalen uit zijn boek, die vijftig jaar reizen en optreden heeft opgeleverd. Mooie, bizarre, bijzondere en hilarische anekdoten waarvan een aantal ook zeker tijdens dit jubileumprogramma voorbij zal komen!

Harry’s technisch vermogen om ‘een hele band uit zijn gitaar te toveren’, gemixt met zijn ontwapenende en humoristische verteltrant, maken van dit jubileum-optreden een overrompelende en persoonlijke gebeurtenis. Hij maakt meer dan waar, wat we al jarenlang van hem weten: dat hij een eigenzinnig en uniek fenomeen is binnen de Nederlandse muziekwereld.

Niet voor niets is hij Edison winnaar, Ridder in de Orde van Oranje Nassau en werd hij begin dit jaar voor het 13e jaar (!) op rij verkozen tot Beste Akoestische Gitarist van de Benelux.

Donderdag 16 mei: Lunchconcert / Duo Siekman Wieringa. Toegangsprijs: € 9,00. Aanvangstijd:  12:30 uur.

Jobine Siekman is als getalenteerde celliste een veelgevraagd solist en kamermusicus in Nederland en het Verenigd Koninkrijk. Ze won zowel solistische prijzen (Nationaal Cello Concours van de Cellobiennale Amsterdam 2016) als in diverse ensembles zoals het Alkyona Quartet en het Chloé Trio. Het BBC Music Magazine publiceerde in december 2020 een interview met Jobine als ‘Rising Star’. Ze won in 2019 de Mills Williams Junior Fellowship aan de Royal College of Music in Londen.

Jobine is een gepassioneerd kamermusicus en geeft met het StringWood Ensemble, het Alkyona Quartet, het Delphine Trio en het Chloé Trio regelmatig concerten. Hoogtepunten waren optredens in Carnegie Hall, Wigmore Hall, Cadogan Hall, Concertgebouw Amsterdam, Elgar Room in Royal Albert Hall en Tivoli Vredenburg. In juli 2022 was ze te gast bij het Canadese kamermuziekfestival ‘Music at the Sea’ waar ze vele concerten gaf.

Ellyne Wieringa is een jonge pianiste uit Delft, actief in binnen- en buitenland als soliste en kamermusicus. Ze is regelmatig te horen in zowel concertzalen, festivals als bij meer intieme gelegenheden. Ze speelde meerdere keren in de grote zaal van De Doelen in Rotterdam. Ze trad solo en in kamermuziekverband op met verschillende orkesten en koren: waaronder concerten met het eerste pianoconcert van Sjostakovitsj met het Nijmeegs Strijkersgilde en dirigent Stef Collignon, Le Carnaval des Animeaux van Saint Saëns met Codarts Symphony Orchestra en dirigent Arie van Beek, en concerten in verschillende concertzalen van Nederland met het belangrijke koorrepertoire van Brahms met het Rotterdam Symphony Choir en dirigent Wiecher Mandemaker. Ze was ook live te horen op Radio 4, inclusief een live-uitzending vanuit de Spiegelzaal in het Concertgebouw in Amsterdam.

PROGRAMMA: Cassadó – Requiebros J. Rontgen – Romance in g klein, op. 32; J.S. Bach – uit Suite voor Cello Solo in G groot; BWV 1007 / I. Prelude / Iii. Courante / Iv. Sarabande Vi. Gigue; Casals – Cant dell Ocells, Röntgen- uit Sonate voor cello & piano nr. 5 in B klein, deel 1, Granados – Intermezzo uit de Opera Goyescas, J.S, Bach arr. P Casals – Jesu meine Freude, Popper – Vito – Spanish Dance.

Donderdag 16 mei: Theater Cinema + lezing door Anne Marie Boorsma / Gloria Bell (Chili/VS 2018). Aanvangstijd: 14.00 uur. Toegangsprijs: € 13,00. 

Komedie van Sebastián Lelio. Met o.a. Julianne Moore en John Turturro. Engelstalige remake van de Chileense arthousehit Gloria (2013) door dezelfde, inmiddels Oscarwinnende cineast Lelio (Una mujer fantástica).

Op instigatie van de Amerikaanse actrice en hoofdrolspeelster Julianne Moore, die deze keer verzekeringsagente Gloria speelt. Gloria is in de vijftig, alleenstaand en probeert haar niet zo glorieuze leven in L.A. liefst dansend van enige glans te voorzien. Behalve in de bezetting onderscheidt deze nauwgezette remake zich door de aandacht voor enkele typisch Amerikaanse besognes en een insluipende, haarloze buurkat.

De introductie/lezing wordt gehouden door Anne Marie Boorsma, kunsthistorica.Als u deze introductie/lezing bijwoont, krijgt u meer inzicht in de film. Anne-Marie attendeert u op feiten die u normaliter (misschien) niet opgevallen zouden zijn. En nu tijdens het beki jken van de film denk u o ja, dat werd al verteld.

Anne Marie geeft al bijna dertig jaar cursussen kunstgeschiedenis in Voorburg en Den Haag. Daarbij kiest ze altijd thema’s uit de 19de en 20ste eeuw en de hedendaagse kunst. Centraal daarin staat de relatie tussen de beeldende kunsten, literatuur, film en theater.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter