Nieuws
Geslaagd Eid al-Fitr feest in De Plint

Afgelopen week was het  feest in De Plint met zang en dans. Het ging om een groot Eid al-Fitr feest. Dit feest werd geopend door wethouder Astrid van Eekelen.

Voor de 2e keer organiseerde Ahlaam Almoussa van St. Moedercentrum LV een Eid al-Fitr feest. Vorig jaar was dit feest ook bijzonder succesvol en was de opkomst zeer groot. Vandaar dat men zich dit jaar diende aan te melden. Ook dit jaar waren er vele bezoekers aanwezig om gezamenlijk het einde van de Ramadan te vieren. Een Eid al-Fitr viering voor iedereen. Men kon een henna tattoo laten zetten, er was nail art en men kon er handgemaakte armbanden kopen. Ook was er informatie verkrijgbaar om energie te besparen. In een aparte zaal waren er onder begeleiding diverse kinder actviteiten.

De stichting Ashtar gaf een indrukwekkende modeshow van traditionele kleurrijke Irakese kleding van vroeger en nu. Deze modeshow werd uitgevoerd met muziek en dans. Hierna werd er door de grote groep vrijwilligsters van het Moedercentrum een heerlijke maaltijd geserveerd met gerechten uit Irak, Syrië en Afghanistan. Gevolgd door live muziek van Ahmed Alasheq, hierop werd door de vele bezoekers volop gedanst.

Ahlaam Almoussa kijkt terug op een bijzonder geslaagd feest. Dit feest is georganiseerd in samenwerking met Woej en wijkbewoonster Ingrid Jerphanion. Zonder de vele vrijwilligers van het Moedercentrum en van Woej was dit niet mogelijk geweest.

Dit feest is mede mogelijk gemaakt door : Woej, Van Ravesteyn Fonds, Fonds 1818, Vlietwensen, Vidomes, Respectus en Huurdersraad Vidomes. Dank aan de sponsors : Plus Post, AH XL, Ozan en Foodmarket Findik.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter