Nieuws
Sprankelende muzikale opening bij ARTIBRAK

De swingende muziek van Trio J’Acoustic verwelkomde iedereen die afgelopen zaterdag langskwam bij Galerie ArtiBrak. Daar opende wethouder Marcel Belt de eerste solotentoonstelling van Lynette de Vries.

Marcel Belt heeft behalve cultuur ook o.a. openbare ruimte en groen in zijn portefeuille en hij vertelde dat hij ook daarom deze expositie opende, want het thema van Lynettes nieuwste werk is de verbinding tussen natuur en de mens. Hij benadrukte hoe belangrijk het is dat kinderen in onze verstedelijkte omgeving de natuur in gaan. En daarvoor hoeven we niet ver weg, zie de schilderijen van Lynette zoals ‘Park Marlot’ of ‘Strandwandeling’; de natuur is hier vlakbij.

Naast het belang van natuur benoemde Lynette zelf ook het belang van het kunnen blijven maken en tonen van vrije kunst, zoals dat bij een kunstenaarsvereniging als ArtiBrak gebeurt.

Op de bovenverdieping van de galerie zijn schilderijen te zien die zij maakte van allerlei etalages in het Huygenskwartier, een feest der herkenning. De jazzy zang van Judith van der Helm, begeleid op de gitaar door Jean-Pierre Schreurs en André Redert maakte het feest compleet.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter