Nieuws
Zoetermeer wint Wim Jansen WF voetbaltoernooi

Het was een opmerkelijke start van het walking voetbal toernooi dat bij SEV is vernoemd naar de recent overleden Wim Jansen. Hij was inspirator voor deze vorm van voetbal bij SEV en bleef hierbij ook de laatste jaren zeer betrokken. Ongebruikelijk voor een voetbaltoernooi was de start met taart. De familie van Wim zorgde hiermee voor een hartverwarmende sfeer. SEV-commissielid Hans Verhagen droeg hieraan bij met een toespraak die bij de aanwezigen herinneringen opriep.

Het toernooi werd gespeeld zonder scheidsrechters wat in deze kring van voetballers een duidelijke  plus betekent in het spelplezier. Niet zelden namelijk, hebben scheidsrechters – op wat oudere leeftijd – tijdens toernooien de neiging de hoofdrol naar zich toe te trekken door elke versnelling in de bewegingen af te fluiten, wat dan ten koste gaat van de dynamiek. Door gewoon te voetballen, zij het trager, wordt het voetbal vele malen aantrekkelijk voor de 60+ ers en ontstaat een leuke balans onder de deelnemers. Kortom, walking voetbal dekt als term de lading niet meer helemaal; het is de spreekwoordelijke ‘kinderschoenen’ ontgroeid.

Het toernooi waaraan naast twee teams van SEV werd deelgenomen door ADO pensionado’s, RKAVV Leidschendam, Zoetermeer en Vredenburch werd uiteindelijk gewonnen door Zoetermeer met minimale voorsprong in doelpuntensaldo op RKAVV. De afronding van het toernooi eindigde in feeststemming. Zo zal naamgever van het toernooi het graag hebben gezien.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter