Mening
U zegt het maar: Hoe onafhankelijk is onze gemeente?

‘Donderdag 25 april 2024 vindt er een informatiebijeenkomst plaats over de bouw van 147 woningen op de hoek van de Van Ruysdaellaan/Bachlaan. Voor dit bouwproject is eind december 2022 een omgevingsvergunning aangevraagd.

De tekst van de uitnodiging voor de bijeenkomst is op z’n minst opvallend te noemen. In de eerste plaats omdat de uitnodiging afkomstig is van de projectontwikkelaar/bouwer in samenspraak met de gemeente. De gemeente treedt op als contactpersoon. In de tweede plaats vanwege de passage in de uitnodigingsbrief dat verschillende vakspecialisten binnen de gemeente met de ontwikkelaar hebben samengewerkt om tot een definitief ontwerp te komen.

Het bovenstaande roept vragen op. Hoe onafhankelijk is de gemeente ten opzichte van de ontwikkelaar/bouwer en in hoeverre weegt de gemeente de belangen van een leefbare omgeving voor zijn inwoners? En als, zoals de brief vermeldt, de vakspecialisten hebben samengewerkt met de ontwikkelaar/bouwer om tot een definitief ontwerp te komen, hoe onafhankelijk is de gemeente dan bij het beoordelen/afgeven van een omgevingsvergunning? Een slager die zijn eigen vlees keurt?

Zo maar wat vragen…’.

(Marion Langendonk)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter