Nieuws
Nieuwe ombudsvrouw

Carina van Eck moet de nieuwe gemeentelijke ombudsvrouw van Leidschendam-Voorburg, en tevens Den Haag, worden. Deze week stemt de Haagse gemeenteraad over haar benoeming, op 4 juni volgt de gemeenteraad Leidschendam-Voorburg. Mevrouw Eck volgt Addie Stehouwer op. Die was sinds 1 januari 2020 de ombudsvrouw van beide gemeenten. De benoeming geldt voor zes jaar.

Van Eck is jurist en rechter-plaatsvervanger bij de rechtbank van Amsterdam. Daarnaast is ze vice-voorzitter van de Geschillen commissie Passend Onderwijs. ,,Bewoners en ondernemers zijn op vele terreinen afhankelijk van de gemeentelijke dienstverlening. Als zij vastlopen kunnen zij terecht bij de gemeentelijke ombudsman die hun klachten onafhankelijk en zorgvuldig behandelt’’, zegt ze op de site van de gemeentelijke ombudsman.

,,Klachten zijn er om opgelost te worden, maar ook om van te leren en het voortaan beter te doen. Als gemeentelijk ombudsman wil ik me inzetten om een brugfunctie te vervullen tussen de leefwereld van mensen en de systeemwereld. En daarmee een bijdrage leveren aan de kwaliteitsverbetering van de dienstverlening en de klachtafhandeling door de gemeente.”

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter