Nieuws
CDA wil duidelijkheid over opvang asielzoekers
Het CDA wil openheid over de mogelijke opvang van asielzoekers in het oude centrum van Voorburg. In een verklaring zegt de partij: ‘In lokale media zijn berichten verschenen over de mogelijke opvang van asielzoekers aan het Stationsplein in Voorburg. CDA Leidschendam-Voorburg vindt tijdige communicatie en transparantie essentieel en vraagt zich dan ook af waarom het college van B&W zo lang wacht met communiceren en daarmee ruimte laat voor onrust en speculatie. Het CDA wil dat het college snel bekend maakt hoe deze opvang wordt vormgegeven en het gesprek aangaat met omwonenden en ondernemers in Voorburg en de rest van onze gemeente, en ook op tijd de gemeenteraad informeert. Op dit moment heeft het college nog geen openheid gegeven over deze opvang. Daardoor wordt een goede en respectvolle dialoog over zorgvuldige en veilige opvang en inbedding van deze opvang in de omliggende wijken uitgesteld en wellicht gehinderd. Dat mag niet gebeuren’. Verantwoordelijk wethouder Bianca Bremer heeft inmiddels laten weten dat het college niets te melden heeft. Het Centraal orgaan opvang asielzoekers (COA) zoekt opvanglocaties en is daarover in gesprek met pandeigenaren in Leidschendam-Voorburg. Pas als daar iets uit komt, is het college van B&W aan de beurt. Er zal dan een overeenkomst tussen COA en college gesloten moeten worden over de opvang. Vervolgens worden gemeenteraad en omwonenden ge├»nformeerd.
Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter