Nieuws
Dierenweide Vreugd en Rust verzuipt

Volgens planning zouden er in de maand mei weer dieren komen naar de kinderboederij in het Voorburgse Park Vreugd en Rust. Dat lijkt onmogelijk, omdat het gehele terrein onder water staat. Het regenwater kan geen kant op, omdat er bij de opknapbeurt geen drainage is aangelegd. Ook is dit deel van het park amper opgehoogd. Wie goed kijkt, ziet dat het water in de aangrenzende Vliet hoger staat, dan in het park.

De opening van de dierenweide zou het hoogtepunt moeten worden in de opknapbeurt van dit Voorburgse park. Kapitalen zijn gestoken in de aanleg van paden, een nieuwe brug en het groen. De paden zijn voorzien van een grindlaag, die nooit is vastgewalst. Met als gevolg dat iedere wandelaar de zolen van de schoenen vol grit weet. Voor mensen met een rollator of rolstoel is een wandeling door het park helemaal een zware opgave.

De nieuwe brug ligt er een beetje verloren bij en verbindt twee stukjes park, op nog geen vijftig meter van een bestaand wandelpad. Wel is het een fraai décor voor een trouwrapportage.

De dierenweide is nog steeds afgesloten met een hek. Buiten het almaar stijgende water is hier van geen enkele activiteit sprake. Onbruikbaar voor mens en dier. Ondertussen moet de opknapbeurt van het park nog verder gaan in het deel tussen Oosteinde en Parkweg. Hier zouden de wandelpaden opnieuw worden aangelegd. Ook wacht de schutting bij het tennispark op vervanging.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter