Nieuws
Proef parkeervakken deelscooters

Om de overlast van overal neergezette deelscooters, -fietsen en -bakfietsen tegen te gaan start de gemeente dit jaar met een proef waarbij minstens twee ‘voorkeurs parkeervakken’ voor deze vervoersmiddelen worden ingericht. Tevens worden inwoners gevraagd om via de zogenoemde ‘wijkprikker’ bij de gemeente aan te geven waar volgens hen de deelscooters, -fietsen en -bakfietsen het best neergezet kunnen worden.

Dat is de uitkomst van een debat in de gemeenteraad over deelmobiliteit. Op grond van de proef moet dan in 2025 beoordeeld worden of er veel meer voorkeurs parkeervakken komen en of gebruikers van de vervoersmiddelen via geofencing (virtueel hek gekoppeld aan GPS) gedwongen kunnen worden hun vervoermiddel daar neer te zetten. Verantwoordelijk wethouder Jeffrey Keus gaf aan dat rond de Mall al zo’n systeem werkt.

In gesprekken met aanbieders van deelmobiliteit wil Keus ook sancties, waaronder boetes, aan de orde stellen als de aanbieders niet voldoende doen om overlast van hinderlijk gestalde vervoersmiddelen tegen te gaan.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter