Nieuws
Opwek zon- en windenergie langs A4, N14, A12

De rijksoverheid is bezig met een verkenning naar de mogelijkheden om langs de A4, N14 en A12 grootschalig zon- en windenergie te gaan opwekken. Dat gebeurt onder andere in samenwerking met de gemeente Leidschendam-Voorburg.

De verkenningen maken deel uit van het programma Energie op rijksgrond. Bij A4/N14 wordt, samen met de A13, gekeken naar stroken van in totaal 52 kilometer. Het deel A4/N14 staat nu wel ‘on hold’. Het betreft de verbreding van de A4 en het aanleggen van ondergrondse kruisingen in de N14 Leidschendam-Voorburg. Bij de A12 gaat het om 45 kilometer tussen centrum Den Haag en de provinciegrens met Utrecht, bij Woerden. Het gebied rondom het Prins Clausplein (kruising A4/A12) krijgt bij de verkenningen extra aandacht.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter