Nieuws
Afvalproject Leidschendam-Noord

Afvalbedrijf Avalex is samen met gemeente en inwoners een project in Leidschendam-Noord gestart om het apart inzamelen van GFT te stimuleren en hergebruik van het ingezamelde GFT te verbeteren. Medewerkers van Avalex gaan samen met de buurtregisseurs langs de deuren om voorlichting te geven over de juiste manier van afval scheiden en om eventuele vragen te beantwoorden. Daarnaast deelt Avalex GFT-mandjes uit voor op het aanrecht; een makkelijke manier om keukenafval en etensresten op te sparen. GFT bestaat uit waardevolle grondstoffen die goed gerecycled kunnen worden, er wordt compost en biogas van gemaakt. Dat kan alleen als deze grondstoffen goed gescheiden worden. In de wijkcontainers voor GFT wordt echter vaak afval aangetroffen dat er niet in thuis hoort. Zoals bijvoorbeeld zakken met restafval.

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter