Nieuws
Finalistenpodium YMS groot succes
Deze week werd het Finalistenpodium van het Young Minds Scholenfestival (YMS) gehouden in Theater Ludens. Het publiek werd in de foyer verwelkomd door de DJ’s Jay en Sou (Yuverta). Het thema van het YMS was de 17 duurzaamheidsdoelen van de VN voor 2030. Niemand minder dan de klimaatburgemeester Arjan Vermeulen deed dan ook de officiële opening en de overdracht van het spreekwoordelijke stokje: van (mede)organisator Ferry van der Klaauw van het Maartenscollege aan Raymond de Brieder van het Veurs Lyceum. In dit geval een oude bezemstok.
De muzikale aftrap werd gedaan door de band Moses’ Itch (Maartens/HML/Zandvliet) met geweldige hardrock. Daartegenover stond het klassieke optreden op de vleugel van Aiden Lim (Maartens) en het duo Danni Lee met gevoelige zang begeleid door Femke op de vleugel (Veurs Lyceum). Rapper Clifon (Maartens) ging helemaal los op het podium en tot slot trad de winnaar Muziek op: Thomas Maljers (Novum). Hij had de jury overtuigd met zijn performance en een eigen tekst. Zijn boodschap: liever zijn voor elkaar.
De optredens werden afgewisseld met een terugblik op de expo Kunst&Techniek. Valery en Lobke (Veurs Lyceum) hadden de 1e prijs Techniek gewonnen met Hittestress KJ Plein en stonden met hun groenplan nogmaals op het podium. De 2e prijs techniek: De bank (Corbulocollege) was te bewonderen in de foyer. De publieksprijs was voor de film Unplugged van Mohammad Amin (Grotius) en werd op het grote doek getoond. Als jonge filmmaker wil hij de levens van mensen veranderen. Edgar de Bruyn van jongerendebat gemeente en Annet Weijermars van de Rotary Voorburg blikten terug op debat en dialoog met Daniël namens het winnende debatteam van Novum.
De finalisten hebben eensgezind besloten om de opbrengst van de kaartverkoop te verdelen over een aantal goede doelen. De uitzending van het Finalistenpodium is op vrijdag 10 mei om 20.00 op Midvliet en wordt herhaald op zaterdag 11 en zondag 12 mei om 20.00 uur. Het volgende YMS Scholenfestival voor de VO-leerlingen  wordt gehouden op vrijdag 28 maart 2025 op het Veurs Lyceum. Voorzitter Talentenloods, Paul de Beer, kondigde aan dat Talentenloods zich met organisator/presentator Angelique Schipper met het podium zich weer op jeugd BO-scholen gaat richten. Met o.a. de Jaarlijkse Schrijfwedstrijd in de Kinderboekenweek voor de groepen 7 en de Feestelijke Prijsuitreiking in Theater Ludens. Kijk voor informatie op de website van Talentenloods.nl. Met dank aan de gemeente Leidschendam-Voorburg voor het mede mogelijk maken van talentontwikkeling voor de jeugd. (foto: Dick ten Hove)
Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter