Nieuws
Rijk steunt bouwplan Overgoo

De gemeente krijgt 4,4 miljoen euro subsidie van het rijk voor woningbouw op bedrijfsterrein Overgoo in Leidschendam. Dat heeft wethouder Bianca Bremer de gemeenteraad bericht. De gemeente zelf moet ook 4,4 miljoen euro op tafel leggen om het project van de grond te krijgen. De gemeenteraad zou daarover op 4 juni een besluit moeten nemen. Het gaat om zo’n 975 woningen, commerciële ruimten, voorzieningen en kantoren. Voor de realisatie is zo’n 10 jaar uitgetrokken. In 2023 wees het rijk een subsidieaanvraag van de gemeente nog af. De subsidie, en het gemeentegeld, zijn nodig om het project rendabel te maken. Van de 975 zit ongeveer de helft in de zogenoemde ‘betaalbare’ sector: sociale huur- en koopwoningen, middeldure huur- en koopwoningen. De wethouder heeft de gemeenteraad ook nog om bijna 500.000 euro krediet gevraagd voor het aanpassen van de kruising Vlietweg/Overgoo. Het rijk zou in dat project ook nog eens een miljoen subsidie moeten steken. Daarover rept Bremer nu niet.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter