Nieuws
Vlietland: werkzaamheden stil gelegd

Ontwikkelaar DLR mag geen voorbereidende werkzaamheden verrichten voor de geplande bouw van 222 recreatiewoningen in natuur- en recreatiegebied Vlietland. De benodigde vergunningen zijn niet op orde. Dat heeft de Omgevingsdienst Haaglanden (ODH) geconstateerd na een zogenoemd ‘handhavingsverzoek’ van de Vrienden van Vlietland.

ODH achterhaalde dat de stukken die DLR had aangeleverd inzake stikstofneerslag in natuurgebieden door de werkzaamheden niet konden kloppen. Op een verzoek om nadere gegevens kwam geen reactie van de ontwikkelaar. Inmiddels heeft DLR een ‘waarschuwingsbrief’ van de provincie ontvangen. Er mag niets gebeuren in het gebied voordat een en ander wettelijk is getoetst.

Begin maart wilde DLR met de voorbereidende werkzaamheden starten. Men beriep zich daarbij op het bestaande bestemmingsplan uit 2005. De gemeente Leidschendam-Voorburg greep niet in. Dat was een provinciale (lees ODH) bevoegdheid, aldus het Raadhuis.

Er wordt al jaren gewerkt aan een nieuw bestemmingsplan voor de bouw van de 222 recreatiewoningen. De gemeenteraad moet dat stuk nog ontvangen en er over oordelen. Volgens de Vrienden van Vlietland trachtte DLR met de geplande werkzaamheden daarop vooruit te lopen.

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter