Nieuws
Bevrijdingsfestival in Kakafonie

Vandaag, zondag 28 april rond 12:30 uur, komt Gerard van den IJssel van de R.G. Ruijs Stichting uitgebreid vertellen over het Bevrijdingsfestival dat op zondag 5 mei wordt gehouden op het Haagse Malieveld. Dat doet hij in het radioprogramma Kakafonie bij Omroep Midvliet.

De Tweede Wereldoorlog (1940-1945) heeft diepe sporen nagelaten in Den Haag. De joodse bevolking werd gedeporteerd, de stad werd gebombardeerd, woningen werden gesloopt en in het laatste oorlogsjaar raakte Den Haag volledig in verval. Op 5 mei vieren we dat we in Nederland in vrijheid leven.

Op het Malieveld staan twee podia, waarop onder meer wordt opgetreden door Bibi Breijman, Rondje Doe Maar, Krezip, Son Mieux, Poke, Catfight en Billy the Kit. Toch is dit géén muziekfestival. Het stilstaan bij vrede en vrijheid is een belangrijk onderdeel van het Bevrijdingsfestival.

In het Provinciehuis is het VFonds-podium met onder meer Woezel en Pip, een talkshow met Ron Fresen, een vrijheidscollege met Raoul Heertje en Puur Gelul met Maarten Spanjer & Jeffrey Spalburg. Op het Malieveld vind je naast de muziekpodia een kids area, veteranenontvangst, het Plein van de Vrijheid, Hi The Hague Student Experience, een markt en standjes met eten en drinken. Voor meer informatie: www.bevrijdingsfestivaldenhaag.nl.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter