Nieuws
De geboorte van een nieuw cabaretprogramma in Ludens

Theater Ludens,   Burg. Feithplein 95  2273 BW Voorburg . Tel. 070 387 11 68: alleen tijdens openingstijden van de kassa . Kassa geopend: zaterdagmiddag tussen 14.00 – 16.00 uur en één uur voor iedere voorstelling.  Dit is het programa van vrijdag 17 tot en met donderdag 23 mei. 

 Vrijdag 17 mei: Cabaret / Marcel Harteveld / Voor de bui binnen. Aanvangstijd: 20.30 uur. Toegangsprijs: € 18,00. 

De huizenprijzen stijgen, de oceanen ook, de inflatie klotst tegen de plinten, oorlog barst los, ouderdom hakt erin, impotentie ligt op de loer, maar Marcel?

Die is voor de bui binnen. In het oog van de storm erft hij een wasserette midden in de grote stad.  Ondernemen in deze tijd is niet makkelijk maar hij weet één ding zeker, hij gaat het écht anders doen. In dit muzikale cabaretspektakel probeert Marcel zijn nieuwe aanwinst overeind te houden, terwijl hij zelf al zijn vuile was buiten hangt. Of binnen, eigenlijk. Hoe dan ook: Wil je alles weer schoon, Marcel wast t gewoon. Marcel Harteveld is al jaren vaste cabaretier bij Spijkers met Koppen. In het seizoen 2019-2022 toerde hij met zijn solodebuut “Weet ik veel”.  Verder speelde hij in Danni Lowinski, Spangas, Flikken Maastricht EN Rotterdam, Soldaat van Oranje, Het A-Woord, en was hij kandidaat in De Beste Singer-Songwriter van Nederland.

Zaterdag 18 mei : Concert / Jim van der Zee / Keep it fresh. Aanvangstijd: 20.30 uur. Toegangsprijs: € 19,50.

 Door de technologie van deze tijd kan je tegenwoordig naar alles luisteren wat je wilt en waar je wilt. Het unieke van het theater is dat je iets ziet wat alleen daar op dat moment plaatsvindt; je koopt een kaartje, maar eigenlijk koop je een ervaring. Jim van der Zee doet er alles aan om die ervaring zo uniek mogelijk te maken en alles te geven wat hij in zich heeft. Soms alleen, soms samen met anderen. Let’s keep it fresh!
Jim van der Zee realiseert zich steeds meer dat de waarde van hetgeen hij doet, ligt in het moment. Als hij zingt, voelt hij iets bij het liedje en dat gevoel wil hij delen met de luisteraar. Het is een momentopname. Hij associeert zich meer met de schilder die binnen een paar uur of paar minuten een schilderij maakt of de jazzmuzikant die een solo speelt, dan met de architect die maanden sleutelt aan het beste ontwerp of de filmregisseur die jaren bezig is met een film. Herhaling, reproduceren of kopiëren kunnen het oorspronkelijke gevoel van het maken van een liedje ontnemen. Je kunt dat voorkomen door óf het liedje elke keer anders zingen óf elke keer een ander liedje zingen. De uitdaging ligt voor Jim dan ook in zijn optredens; elk optreden moet nieuw zijn, fris. In ‘Keep it fresh’ zal Jim per week bepalen wat hij gaat zingen en met wie hij op het podium zal staan. Soms zal dit alleen zijn, waarbij hij de vrijheid neemt om te zingen wat hij voelt op dat moment. Andere keren zal hij mensen meenemen, een band, een zangeres, een begeleider, waardoor er weer iets compleet nieuws zal gebeuren.

Donderdag 23 mei: Cabaret / René van Meurs / nw programma (try out). Aanvangstijd: 20.30 uur. Toegangsprijs: € 21,50. 

René gaat een nieuwe voorstelling maken!Het wordt leuk. Heerlijke verhalen, harde grappen, hoog tempo. Hilarisch. Denkt hij zelf. René komt namelijk één van de eerste try-outs spelen. Bomvol ideeën die de uiteindelijke show misschien niet eens halen, maar dan kun jij in ieder geval zeggen dat je hem hebt zien zweten. Hij heeft in ieder geval weer genoeg meegemaakt, waar jij smakelijk om mag komen lachen. Dat het gewoon weer een avondje ouderwets hilarisch wordt, daar kun je van uitgaan. René heeft heel veel zin om jullie weer mee te nemen door de krankzinnigheid van het leven en er samen een toffe avond van te maken. Je kunt iets unieks meemaken: de geboorte van een nieuw cabaretprogramma. Maar dan moet je er wel snel bij zijn!

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter