Nieuws
Wethouders economie steken koppen bij elkaar

Meindert Stolk, gedeputeerde Economie en Innovatie voor de provincie Zuid-Holland, heette onlangs de gasten welkom tijdens de eerste conferentie voor wethouders economie, in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag.

Sprekers Ester Barendregt (hoofd econoom RaboResearch), en panelleden Focco Vijselaar (algemeen directeur VNO-NCW), Hans Schutte (bestuursvoorzitter ROC Mondriaan), Tjerk Opmeer (plv. DG Bedrijfsleven en Innovatie ministerie van EZK) en Femke Brenninkmeijer (CEO NPRC) namen de wethouders deze middag mee in de toekomstige ontwikkelingen en uitdagingen in onze regionale economie. Want wat zijn de trends en ontwikkelingen? En hoe kunnen wij hier als overheid een rol in spelen? De aanwezigen navigeerden onder leiding van dagvoorzitter Milou Adjanga door het inhoudelijke programma.

Zuid-Holland kenmerkt zich door een divers economisch landschap. Van het grootste haven-industriële complex van Europa tot het bloeiende glastuinbouwcluster en de vooraanstaande kennisinstellingen; onze provincie speelt een cruciale rol in de nationale en internationale economie. Met een bruto product van 220 miljard euro, wat overeenkomt met ongeveer 22% van het nationale bruto product, zijn we trots op onze bijdrage aan de welvaart van Nederland. Maar behoud van deze positie vergt vernieuwing en aanpassing.

Meindert Stolk: “Wij hebben als provincie Nederland echt iets te bieden en mogen trots zijn op onze mooie bedrijven en ondernemers, scholen en universiteiten, glastuinbouw, de campussen en de samenwerking op het gebied van Human Capital. Maar in onze provincie zijn ook de grootste verschillen te vinden. Verschillen in rijkdom en gezondheid tussen mensen, regio’s en wijken. Een uitdaging die wij met elkaar moeten aangaan. De komende maanden en jaren zetten wij ons nog meer in op het bundelen van onze krachten om gezamenlijk te bouwen aan toekomstgerichte Zuid-Hollandse economie.”

Ester Barendregt (RaboResearch) heeft een belangrijke boodschap: “Investeer in kennis en talent, koers op het kompas van Brede Welvaart, en werk samen en neem actie op alle niveaus.”

.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter