Nieuws
Cricket: VCC verliest van Punjab

Op een koud en winderig Zomercomplex (de thuishaven van Punjab) kwam VCC nooit echt op gang. De 152 runs die in de eerste innings werden gescoord leken nooit genoeg om op het kleine Punjab veld te verdedigen. Musa Ahmad (ex-VCC) maakte met een mooie 92 runs al snel aan de Voorburgse illusies een einde, waardoor Punjab won met 8 wickets.

VCC verloor de toss en mocht als eerste gaan batten. Na het snelle verlies van het eerste wicket Hoopten de aanwezige Voorburgse fans hoopten dat Michael Levitt zijn goede vorm van de laatste weken door zou kunnen zetten, maar een matig getimede bal op bowlen van de andere oud-VCCer Sajjad Kamal, belandde in de handen van de fielder, zodat ook het partnership voor het tweede wicket al snel werd gebroken. En dat patroon zette zich voort. Telkens als VCC de wedstrijd terug in handen leek te pakken, verloor het een wicket. Alleen Sybrand Engelbrecht hield lange tijd stand voordat hij zich uiteindelijk in de een na laatste over ook met 52 runs gewonnen moest geven. De enige andere vermeldenswaardige bijdrage kwam van tweede elftalspeler Alyan Razzaqi, die met een strike rate van meer dan 150 op 19 not out bleef steken.
152 runs leek nooit genoeg en het zou een enorme bowlingprestatie vergen om de Rotterdammers onder dat totaal te houden. Maar de gemankeerde aanval (Ryan Klein, Viv Kingma, Floris de Lange allen met kleine blessures uit de roulatie, Philippe Boissevain niet beschikbaar) had het zwaar tegen hun oud-teamgenoot Musa Ahmad. Met vijf 4-en en maar liefst negen 6-en leek hij op weg naar een snelle 100, alvorens Mees van Vliet hem toch nog verschalkte op 92. Maar toen was het kwaad al geschied. Batsmen 3 en 4 batten het bekwaam uit en na 12.1 overs was het gedaan voor VCC.
Na de twee keer winst vorige week nu een dik verlies voor VCC. Volgende week zaterdag 4 mei -met hopelijk de terugkeer van wat geblesseerden en de toevoeging van Zuidafrikaan Gavin Kaplan- wacht het team de double header tegen HBS en Hermes DVS op sportpark Westvliet. Daar kan het team laten zien wat ze waard zijn. (foto Catch of the Day)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter