Nieuws
Verslag: Drukke Koningsdag voor Blaasbalgen

De Blaasbalgen hadden een drukke Koningsdag. Linda Koomen (penningmeester) tekent voor het verslag: ‘Net wel of net niet nat van de regen, druppelt iedereen “De Vrolijke Noot” binnen. Koffie en oranje soesjes staan klaar en zorgen voor een energieke start van deze mooie dag. Dit keer spelen De Blaasbalgen voor het eerst in de nieuwe appeltjes-groene polo van Visualprint, voor de gelegenheid aangevuld met oranje accessoires.

Met de bus richting de Sluisjes in Leidschendam waar parkeren toch wel een dingetje is. Gelukkig is een eindje verderop een plekje voor de bus en wandelen de leden naar de Venestraat. Hier aangekomen starten ze, zo goed als compleet, met wat muziekjes om de aanwezige “oranje feestvierders” te vermaken. Het is ook een feest van herkenning zal ik maar zeggen, een jaarlijks gedag zeggen aan bekenden met, vooral, een kort praatje want de muziek gaat door. Na een rondje rond het sluisgebied wandelen we terug naar de bus, op naar ons optreden bij de zeskamp in Maurik.

De Blaasbalgen worden daar vriendelijk ontvangen door de voorzitter van de Oranjevereniging. Even de “25 jaar De Blaasbalgen” jubileum-button opspelden en al snel staan er broodjes voor de lunch klaar. De Blaasbalgen staan voor de grote feesttent en om ons heen zijn teams druk bezig het beste uit zichzelf te halen om nog sneller, behendiger of sterker te zijn en zo een ander team de loef af te steken. Zij vermaken de toeschouwers en onszelf met muziek en spontane (muzikale) grappen en grollen. De laatste set die ze spelen is buiten, voordat de prijsuitreiking begint. Hierna nemen ze afscheid van een mooi feest in Maurik waar de Oranjevereniging nog jong en oud enthousiast krijgt met elkaar een gezellig feest’.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter