Nieuws
Nu inschrijven voor cultuurdag Corbulotunnel

De inschrijving voor de cultuurdag van het RijnlandRoute Festival is vanaf nu geopend voor iedereen die de nieuwe Corbulotunnel onder Voorschoten op unieke manier wil beleven. De cultuurdag op zaterdag 22 juni – vol dans, muziek, kunst en verhalen – is onderdeel van het RijnlandRoute Festival. De provincie Zuid-Holland organiseert het festival om de opening van de nieuwe N434 met de Corbulotunnel te markeren. Op zondag 23 juni is de sportdag, waarbij bezoekers voor één keer kunnen hardlopen of fietsen door de nieuwe tunnel en over de nieuwe weg, voordat het verkeer vanaf 5 juli door de nieuwe tunnel rijdt. Bezoekers hoeven niet te kiezen tussen de zaterdag of zondag, maar kunnen zich voor beide dagen van het festival inschrijven.

Op zaterdag 22 juni ontdekken bezoekers al wandelend de reis die Gaia, onze tunnelboormachine, maakte bij het boren en bouwen van de Corbulotunnel. De tunnel wordt hiervoor omgetoverd tot een belevingsroute met optredens van artiesten en kunstenaars uit de regio. Zij verzorgen een doorlopend programma met dans, muziek, kunst en verhalen. Op het festivalterrein zijn optredens en knutsel- en bouwactiviteiten voor kinderen. Er is ook een informatieplein met onder andere weginspectievoertuigen, brandweerwagens en interactieve demonstraties. En natuurlijk kunnen bezoekers ook wat eten en drinken bij de foodtrucks.

Op zondag 23 juni kunnen bezoekers eenmalig door de splinternieuwe tunnel rennen en fietsen. Er zijn verschillende afstanden zoals de KidsRun van 1 km (voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar), de 5 km en het koningsnummer van het festival: de 8 km. De dag wordt afgesloten met een FunRun. Fietsers doen mee aan een prachtige tourtocht door de tunnel en regio van circa 10 of 20 km.

Deelname aan de cultuurdag is gratis. Deelname aan de sportdag kost € 5,00 (voor de KidsRun is daar een leuke attentie bij inbegrepen). Alle opbrengsten van de sportdag gaan naar het goede doel (Jeugdfonds Sport & Cultuur Zuid-Holland). Voor een goede bereikbaarheid en een prettig bezoek aan het RijnlandRoute Festival is aanmelden verplicht. Bezoekers kunnen zich voor de zaterdag én zondag inschrijven.

Het aantal parkeerplaatsen bij het festivalterrein is zeer beperkt. Bezoekers wordt aangeraden om met de fiets of met het openbaar vervoer te komen. Is dat niet mogelijk, dan kunnen bezoekers een parkeerplaats boeken.

Ga voor meer (praktische) informatie over het RijnlandRoute Festival naar de website.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter