Nieuws
Gratis openbaar vervoer Haagse kinderen

De gemeente Den Haag start met de HTM een proef met gratis openbaar vervoer voor kinderen van 4 tot en met 11 jaar. De proef start dit najaar en loopt tot eind 2025. Indien het project slaagt wordt het gratis openbaar vervoer door de doelgroep permanent.

Ouders dienen de kinderen aan te melden. Die krijgen dan een gratis reismogelijkheid op hun OV-chipkaart. Hebben ze die kaart nog niet dan betaalt Den Haag de aanschaf ervan (8 euro). De proef is geslaagd als minimaal 30 procent van de betrokken kinderen meedoen, de houding ten opzichte van openbaar vervoer positiever wordt, en er meer reizigers komen uit wijken met veel minima. Een en ander blijkt uit een brief van de Haagse wethouder Arjen Kapteijns aan zijn gemeenteraad.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter