Nieuws
Roze verzet centraal bij Dodenherdenking Homomonument

Aandacht voor Roze verzetshelden als Frieda Bellinfante en Willem Arondéus staat dit jaar centraal tijdens de Dodenherdenking bij het Internationaal Homomonument Den Haag op zaterdag 4 mei aanstaande. Het is dit jaar de dertigste keer dat er deze herdenking bij het monument plaatsvindt. De herdenking start zaterdag om 19:30 bij het monument, dat zich nabij station Den Haag Centraal bevindt, tegenover de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten.

 Tijdens de herdenking zal worden stilgestaan bij de levensverhalen van de twee bekendste roze verzetsstrijders, waar de bekende Britse acteur en schrijver Stephen Fry vorig jaar een korte documentaireover maakte. Anna Heerdink van COC Haaglanden zal een schets voordragen van het leven van Frieda Bellinfante en Jean-Bernard Maweja van de Haagse Stichting Queermind van Willem Arondéus. 

Een combinatiekoor van Homomannenkoor Vox Rosa en Vrouwenkoor de Heksenketel verzorgt de muzikale omlijsting. Na afloop van de 2 minuten stilte zullen gemeenteraadsleden en diverse queerorganisaties en het publiek bloemen leggen bij het monument. 

De herdenking zal live worden gestreamd via het Youtubekanaal van de stichting. Er is liveondertiteling en een gebarentolk aanwezig, zodat de herdenking en de livestream ook voor mensen met een gehoorbeperking goed te volgen zal zijn. 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter