Nieuws
Biobodems bij container gestopt

De gemeente is stilzwijgend gestopt met het aanleggen van biobodems (met sedum) rond afvalcontainers om zo het plaatsen van afval naast de containers tegen te gaan. De kosten wogen niet op tegen de baten. Dat heeft wethouder Marcel Belt VVD-gemeenteraadslid Guus Beek laten weten in antwoorden op vragen. De gemeente experimenteerde ooit ook met plastic bloementapijten rond de containers. Ook dat was geen succes.

Belt meldt verder dat er in de Voorburgse wijk Bovenveen in navolging van Prinsenhof Leidschendam nu ook wijkambassadeurs actief zijn: inwoners die onder het motto ‘samen houden we het schoon’ de wijk ontdoen van afval. In Prinsenhof doen er per actie ongeveer tien mensen mee. De wethouder spreekt over ‘positieve ervaringen’.

In Prinsenhof en De Heuvel zijn nu 6 inwoners als ‘adoptanten’ actief; zij verhelpen storingen bij afvalcontainers. De zes zijn aangeworven via persoonlijke contacten. Ze hebben instructies gekregen van stadsbeheer. Een evaluatie van hun activiteiten moet nog plaatsvinden.

Belt claimt dat er in Prinsenhof nauwelijks nog afvalzakken naast containers worden gedumpt. Hij schrijft dat toe aan de activiteiten van de ‘adoptanten’ en de bakfietsroutes die mensen van Binnenbaan (sociale werkplaats) rijden waarbij zij zakken afval die er toch naast liggen weghalen. (illustratie containercoat.nl)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter