Nieuws
Kindcentrum voor 16,5 miljoen

De basisschool Maria Bernadette, Van Ruysdaellaan 91 Leidschendam, moet gesloopt worden en vervangen door het integraal kindcentrum Ruysdael. Naast een basisschool voor 280 leerlingen moet dat bestaan uit kinderopvang (vier groepen) en een gymzaal. De kosten zijn minimaal 16,5 miljoen euro. In 2028 moet het geheel klaar zijn. Dat blijkt uit een bericht van wethouder Jeffrey Keus aan de gemeenteraad.

Er is tot nu toe 10,5 miljoen euro voor de sloop/bouw beschikbaar. Waar de rest vandaan komt is nog niet bekend. In de 16,5 miljoen euro zijn de kosten van tijdelijke huisvesting tijdens de sloop/bouw nog niet meegenomen, net zo min als de afschrijving van het oude gebouw (484.000 euro) en kosten voor tafeltennisvereniging VVV.

VVV, met 150 leden, gebruikt de gymzaal en heeft er een clubgebouw (met recht van opstal). De vereniging moet worden afgekocht en ook tijdelijk worden gehuisvest totdat men terug kan keren naar de huidige plek.

De huidige gebouwen voldoen qua bouw en de functionele eisen niet meer. Het kindcentrum gaat zelf energie opwekken voor verwarming, koeling, ventilatie en stroom. Het hele gebouw wordt toegankelijk voor mensen met een beperking. Buiten komt meer groen (geen stenen schoolplein) en worden watergangen die eerder zijn verdwenen, hersteld.

Omdat er binnen 150 meter van het kindcentrum genoeg parkeerplekken zijn te vinden komen er bij de school geen extra parkeerplaatsen. Volgens de normen hadden dat er tien moeten zijn. Er komt wel een grote fietsberging.

Het nieuwe kindcentrum wordt 8 meter hoog met een extra verhoging tot 12 meter aan de kant van de Noordsingel. Het hele terrein is 2100 vierkante meter groot.

De tijdelijke huisvesting zal bestaan uit portocabins die aan de Burgemeester Sweenslaan komen te staan. Sporten kan dan in sporthal De Fluit of in de gymzaal van basisschool De Zonnewijzer, Rijnlandstraat Leidschendam. Voor VVV wordt nog een tijdelijke plek gezocht.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter