Nieuws
Niet zwemmen wegens ‘onveilige’ bodem

Op de dag dat het zwemseizoen formeel werd geopend, 1 mei, gaf de Omgevingsdienst Midden-Holland een negatief zwemadvies af voor Vlietland badstrand noordoostoever. Dat werd door gemeente bekend gemaakt, zonder redengeving.

Desgevraagd laat de Omgevingsdienst het volgende weten: ‘Per 1 mei 2024 is een waarschuwing ingesteld voor een onveilige waterbodem voor de zwemlocatie ‘Vlietland Badstrand Noordoostoever’ in Leidschendam. Een onveilige waterbodem vormt een gezondheidsrisico voor zwemmers. Voorafgaand aan het zwemseizoen is een veiligheidsonderzoek uitgevoerd. Gebleken is dat er een zuigende waterbodem aanwezig is in de zwemzone. Als de waterbodem hersteld is (en voldoende veilig wordt beoordeeld) zal de waarschuwing weer worden ingetrokken. Hopelijk bent u hiermee voldoende geïnformeerd’.

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter