Nieuws
Stadsbeheer: Kornoelje is vroeg dit jaar

Vandaag weer een bijdrage van Stadsbeheer: ‘Geen sierappel, geen sierkers maar een …..Kornoelje. Dit fraai bloeiende boompje staat met nóg een vijftal gelijksoortige exemplaren te bloeien op een parkeerterreintje langs het Schadeken in Leidschendam.

Dit is weer eens wat anders dan de gebruikelijke sierkers, sierappel of sierpeer. De officiële latijnse naam is Cornus nuttallii, “Eddie’s White Wonder”. Het is een kunstmatige kruising tussen twee andere Cornus soorten uit Amerika. In het wild zal je hem dus niet tegenkomen, ook niet in Amerika.
Ze staan hier al sinds 2016 en hebben het hier goed naar hun zin. De vele grote witte bloemen zeggen genoeg. Vorig jaar stonden ze half mei volop te bloeien, dit jaar zijn ze zo’n twee weken vroeger’.
Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter