Nieuws
Burger betaalt voor lachgascilinders

Het zijn de inwoners van onder andere Leidschendam-Voorburg die de kosten betalen voor de verwerking van lachgascilinders die anderen op straat dumpen of in het restafval gooien. Tot 1 januari 2023 vielen de cilinders onder een statiegeldsysteem doch dat is afgeschaft. De afvalbedrijven, zoals Avalex, moeten nu voor de verwerking zorgen. Zij krijgen ook cilinders die gemeentelijke handhavers vinden. Sinds 1 september vorig jaar kunnen burgers de cilinders ook inleveren bij milieustraten maar dat is niet echt bekend. De inzameling van lachgascilinders en het zorgen voor de verwerking ervan kost Avalex geld. Deze ‘onvoorziene meerkosten’ worden verdeeld onder de aangesloten gemeenten waaronder Leidschendam-Voorburg. Ze worden uiteindelijk gedekt via de afvalstoffenheffing die elke inwoner betaalt.

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter