Nieuws
6-5 Van kleine band tot big band in Ludens

Theater Ludens, Burg. Feithplein 95 , 2273 BW Voorburg. Tel. 070 387 11 68: alleen tijdens openingstijden van de kassa. Kassa geopend: zaterdagmiddag tussen 14.00 – 16.00 uur en één uur voor iedere voorstelling.Dit is het programma van vrijdag 24 mei tot en met zondag 26 mei.

Vrijdag 24 mei: Concert / The LSB Experience / Songs of Crosby, Stills, Nash & Young. Aanvangstijd: 20.30 uur. Toegangsprijs: € 24,00.

 De overeenkomst tussen The LSB Experience en Crosby, Stills, Nash & Young? Hun internationaal erkende prachtige samenzang en vocal harmonies. Dit theaterseizoen neemt de zeskoppige band u mee in een (her)beleving van de muziek van de folkrock band CSN&Y. Niet alleen nummers van deze band passeren de revue, ook solonummers van de heren en van eerdere bands als The Hollies (Nash), Buffalo Springfield (Young & Stills) en The Byrds (Crosby) komen voorbij. Uiteraard aangevuld met mooie verhalen en de welbekende publieksinteractie.

The LSB Experience bestaat uit Marcel Luntungan (gitaar, toetsen, zang), Hans Sligter (gitaar, zang), Sjoerd van den Broek (gitaar, zang), Rob Hendriks (bas, backing vocals), Peter Deiman (drums, backing vocals) en Andy Nijmeijer (toetsen). Naast vele optredens in de UK en US toerden ze de afgelopen vier seizoenen langs de Nederlandse theaters met hun Beatles & Beyond programma. Een veelvoorkomende reactie van theaters en publiek: “Wij voelen ons zeer welkom bij de jongens van The LSB Experience.”

Zaterdag 25 mei: Cabaret / Vincent Bijlo / Laat dat nou maar aan mij over. Aanvangstijd: 20.30 uur. Toegangsprijs: € 17,50.

 Zienden zijn, vindt Vincent Bijlo, rare, zielige mensen. In “Laat Dat Nou Maar Aan Mij Over” neemt Bijlo de zienden bij de hand. De show wordt een ear-opener, een voorstelling waarin je zult horen dat de wereld zonder licht niet zwaar is, dat echte verlichting binnenverlichting is en dat je veel lichter kunt leven als je niet bang bent voor het donker en als je durft te varen op het kompas van je innerlijke goede humeur. Kom op, we hebben geen lachgas nodig om te lachen en geen rouge om er blozend uit te zien. Laat hem wat lucht in het leven blazen. Verlaat opgeladen en wat lichter het theater.

Zondag 26 mei: Concert / The Koos Mark Big Band / Muzikaleidoscoop deel 3. Aanvang: 15.00 uur. Toegangsprijs: Normaal € 16,50.

Muzikaleidoscoop 3’ – The Koos Big Band goes Classic. In 2022 werd het 50-jarig jubileum van de Koos Mark Big Band gevierd met vijf uitverkochte concerten in Theater Ludens. In zowel beeld als geluid werd het publiek getrakteerd op de kenmerkende muziekfragmenten uit thema’s zoals, “Musical History”, “Music for the Movies” en “The Big Band Year’s”. We zijn blij te kunnen aankondigen dat de Koos Mark Big Band op 24 september 2023 een nieuwe reeks unieke concerten in Theater Ludens start.

Op zondag 26 mei speelt de band het eerste concert in de reeks ‘Muziekaleidoscoop’. Kaleidoscopisch betekent veelkleurig, gevarieerd, bont en vanuit verschillende invalshoeken. Deze diversiteit zult u herkennen in de concerten met altijd verrassende muzikale elementen.

Tijdens het concert op 26 mei doet de big band een ‘cross-over’ tussen jazz en klassieke muziek. George Gershwin is de eerste componist die een ‘cross-over’ deed en jazz en klassieke invloeden in zijn composities combineerde. Om zijn 125e geboortedag te vieren brengt de band na de pauze een programma met bekende composities van George Gershwin. Om dit in te luiden maakt de band voor de pauze een unieke muzikale reis met muziek van Tsjaikovski, via Richard Strauss tot aan Leonard Bernstein. Dit alles speciaal voor deze gelegenheid door Koos Mark voor de Big Band gearrangeerd.

 

 

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter