Nieuws
Fluitenkruid stemt iedereen vrolijk

Vandaag weeer een bericht van Marian Turkesteen: ‘Het viel het me op dat de Veurselaan langs het Sijtwendepark er zo vrolijk bij lag. Op deze feestelijke Bevrijdingsdag fleurde het weelderig bloeiende Fluitenkruid het pad op; hoe toepasselijk. Ik vond het de moeite waard er een foto van te maken. Ook op veel andere plekken in onze groene gemeente staat het Fluitenkruid groots te bloeien.

Deze vrolijke plant behoort tot de Schermbloemenfamilie. De tamelijk kleine witte bloemen met een doorsnede van 3-4 mm hebben vijf kroonbladen en, in plaats van kelkbladen, nauwelijks te onderscheiden kelktanden. De bloemen staan gegroepeerd in schermpjes; deze schermpjes vormen met elkaar een groot samengesteld scherm. Dit is de typische bloeiwijze van de hele Schermbloemenfamilie’. (foto Marian Turkesteen)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter