Nieuws
Straks overdekt surfen in de Binckhorst

Net over de gemeentegrens van Voorburg bouwt 247Wavesde eerste indoor wavepool van Europa en de eerste wavepool in Nederland. De wavepool technologie produceert golven op een duurzame manier voor verschillende surf niveau’s. In December rolden de eerste golven door de 100 meter lange loods op de Binckhorst in Den Haag. Sindsdien krijgt dit prototype wavepool aandacht uit binnen- en buitenland, om deze technologie ook op verschillende plekken te realiseren.

De bouw van dit prototype is een hele prestatie wetende dat de bouw is gefinancierd met crowdfunding, enkele sponsoren, particuliere investeerders, ondersteuning van de Gemeente Den Haag en een enorm aantal vrijwilligers uren van de surf community en het 247Waves Team. Met deze mijlpaal betreedt 247Waves de markt met een golf van innovatie die voor zowel surfers als ondernemers een uitkomst is.

De Nederlandse fabrikant heeft met succes een wavepool ontwikkeld die op een duurzame en kosten efficiënte manier mooie golven produceert. Het team van 247Waves speelt in op het feit de huidige wavepools een investering vragen van €12 – 30 miljoen en veel energie kosten om golven op te wekken. Het team geeft aan dat zij wavepools kunnen realiseren vanaf €3,5 miljoen en het laagste energie verbruik heeft, van alle wavepool technologieën in de markt. Dit maakt het voor de operationele exploitatie zeer interessant voor ondernemers, ontwikkelaars en gemeentes.

Met de eerste beelden van de eerste indoor wavepool van Europa, heeft 247Waves een golf van interesse gegenereerd, niet alleen in Nederland, maar ook in Duitsland, België, Australie, China en de Verenigde Staten. Lokale gemeenschappen en ondernemers tonen interesse in integratie van deze innovatieve technologie in hun recreatie- en sportfaciliteiten.

247Waves streeft ernaar om de R&D van de wavepool gedeeltelijk openbaar toegankelijk te maken voor commerciële doeleinden. Surfen wordt mogelijk voor een veel breder publiek, ook in het binnenland. Niet alleen ervaren surfers en atleten kunnen profiteren van deze wavepool, maar ook individuen en bedrijven die op zoek zijn naar een unieke, laagdrempelige, recreatieve ervaring. Joeri Fredriks, initiatiefnemer van 247Waves zegt: “De golven zijn voorspelbaar van vorm en snelheid, en continu beschikbaar. Bovendien is surfen is veiliger in de gecontroleerde omgeving van een wavepool.” De doorontwikkeling van de golf van prototype naar product is een intensief en voortdurend process. Om deze stap te ondernemen is 247Waves in gesprek met en opzoek naar potentiële investeerders.

Daarnaast kondigt 247Waves aan dat er momenteel gesprekken gaande zijn over de bouw van een outdoor wavepool in Roermond. Deze wavepool met een lengte van 200 meter en golven van 1,5 meter hoog, belooft een enorme toevoeging te worden voor watersporten en recreatie in Limburg. Surfen wordt mogelijk in een provincie zonder kustlijn!

“Deze uitbreiding naar een outdoor wavepool in Roermond is een spannende stap voor 247Waves en voor de lokale gemeenschap,” zegt Joeri Fredriks. ”Het laat zien hoe onze wavepool kan bijdragen aan positieve en toegankelijke surf ervaring, zowel binnen als buiten.”

(Foto: Ruud Zwaan. Surfer: Tom Boelsma Nederlands Kampioen Golfsurfen).

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter