Nieuws
Cricket: VCC wint na moeizame start

Hoewel het er even somber uitzag, herstelde VCC zich goed na een moeizaam begin tegen het Schiedamse Hermes DVS. Een 140 partnership en een bowler met 5 wickets en 2 vangen deden de wedstrijd kantelen in Voorburgs voordeel. De 2e wedstrijd tegen HBS verregende.

VCC verloor wederom de toss en werd door Hermes verzocht als eerste te batten. Een logische keuze. Door de regen was het wicket nat en zat er nog vocht in de lucht. Daardoor beweegt de bal meer in de lucht, en bovendien kan het wicket wat onvoorspelbaarder zijn. Dat maakt het dus moeilijker voor batters. Dat bleek ook wel. In de eerste 6 overs vielen de wickets al rijpe appelen. Op een stand van 23 voor het verlies van 4 wickets na 6 overs maakten de aanwezige thuissupporters zich toch wel wat zorgen. De ervaren Sybrand Engelbrecht en Ryan Klein lieten zich echter niet gek maakten en batten geconcentreerd de 20 overs uit. Eerst met goed runnen en op het laatst met steeds meer boundaries. De batting innings werd besloten met twee mooie zessen van Ryan Klein die de teller op 163 bracht. Niet alleen een geweldig partnership van 140 runs, maar ook een goed verdedigbaar totaal, waar iedereen na 6 overs onmiddellijk voor had getekend.

Ook Hermes ging battend moeizaam van start. De weer fitte Viv Kingma sloeg in de eerste over onmiddellijk toe en had de topbatters Klijnhans en Doyle binnen 6 ballen voor 0 aan de kant. Na zes overs en een bal was het ook pas 31 runs voor Hermes. Maar waar VCC op dat moment de rug rechtte, lukte dat Hermes niet, o.a. door een fiver, 5 wickets voor de ook van een blessure teruggekeerde Floris de Lange. De laatste twee slachtoffer maakte hij in de 17e over, met hulp van twee stumpings van wicketkeeper Noah Croes, en daarmee was het pleit beslecht. VCC won afgetekend tegen de nieuwkomer op het hoogste niveau met 61 runs.

VCC staat in de Topklasse T20 nu derde, de top-4 gaat op 26 mei naar de Landelijke T20 Finaledag.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter