Nieuws
Let op deze dingen voor je je bedrijfsauto verzekert

Steeds meer Nederlanders kiezen voor het ondernemerschap, omdat dat veel vrijheid met zich meebrengt. Er zijn maar weinig dingen verplicht als ondernemer. Dat geldt ook voor verzekeringen. Heb je echter een bedrijfsauto, dan ben je natuurlijk wel verplicht om die te verzekeren. Hoewel het verzekeren van een bedrijfsauto niet heel anders is dan het verzekeren van een particuliere auto, zijn er wel een paar dingen waar je op moet letten. Maar maak je hierover geen zorgen, want in dit artikel leggen we ze aan je uit!

Hoe oud is de auto?

Het eerste waar je op moet letten, is de leeftijd van de auto. Bij een bedrijfsauto verzekeren speelt de leeftijd van de auto namelijk een grote rol in de premie die je maandelijks zult moeten betalen.

Gaat het om een oudere auto, dus eentje die meer dan 10 jaar oud is? Dan kun je het beste kiezen voor een WA-verzekering. De enige schade die dan vergoed wordt, is schade die je met de auto aan iemand anders of de spullen van iemand anders hebt aangericht.

Is de bedrijfsauto tussen de 6 en 10 jaar oud? Dan kun je gaan voor een hoger dekkingsniveau. Ondernemers met auto’s van deze leeftijd kiezen meestal voor WA + beperkt casco. Hierbij kun je ook rekenen op een vergoeding als je auto beschadigd is door dingen die buiten je controle vallen. Denk bijvoorbeeld aan schade door brand of inbraak. Zeker als je vaak dure spullen vervoert waar je bedrijf afhankelijk van is, is de dekking voor inbraak in deze polis gunstig.

Gaat het om een auto die jonger is dan 6 jaar? Dan kun je vaak het beste kiezen voor een WA + volledig casco verzekering. Dit is de meest uitgebreide verzekering die je kunt kiezen. Hierbij kun je ook een vergoeding krijgen als je auto schade heeft opgelopen in een ongeluk of botsing waarvoor je schuldig was.

Welk eigen risico past bij je?

Bij een bestelauto verzekeren kom je voor nog een belangrijke keuze te staan: de hoogte van het eigen risico. Kies je voor een hoog eigen risico, dan betaal je maandelijks minder aan premies, maar moet je meer betalen in het geval van schade. Bij een hoog eigen risico zit het precies andersom. Dit is een afweging die je voor jezelf moet maken, maar wil je zekerheid, dan is een laag eigen risico aan te raden.

Heb je je huiswerk gedaan?

Je wilt natuurlijk niet te veel betalen voor je verzekering. Tegelijkertijd wil je wel een goede dekking ontvangen. Het is daarom belangrijk om verschillende polissen van verschillende verzekeraars met elkaar te vergelijken. Leg voor je een verzekering afsluit de verschillende polissen eens naast elkaar om te kijken waar je de beste dekking krijgt voor de beste prijs. Goed je huiswerk doen, kan je best wat geld schelen, dus het is zeker de moeite waard!

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter