Nieuws
B&W laten hoop op N14-project varen

B&W hebben de hoop op een snelle start van de werken aan de N14 (maken van ondergrondse kruisingen) opgegeven. Dat blijkt uit een bericht van wethouder Jeffrey Keus aan de gemeenteraad.

Medio 2023 zette minister Mark Harbers de werken op ‘pauze’ en wel voor onbepaalde tijd. Geld- en personeelsgebrek waren de redenen, net als de noodzaak om nieuwe berekeningen te maken over de stikstofuitstoot door de werken.

Volgens Keus heeft hij bericht van de minister gekregen dat nadere besluiten over de N14 aan het nieuwe kabinet worden overgelaten. ‘Van het opnieuw starten van het A4 Haaglanden/N14 project lijkt geen sprake’, zo stelt hij. ‘Naar verwachting zal het project langere tijd op pauze blijven staan’.

In juni gaan rijk en regio de gevolgen van het uitstel bespreken. Duidelijk is al dat daar door het verkeer op andere wegen in de buurt, zoals in Leidschendam-Voorburg, toeneemt. Dat leidt tot knelpunten die opgelost zouden moeten worden. Of en hoe dat gaat gebeuren, en op welke termijn, zou dan in het najaar besloten moeten worden, aldus Keus.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter