Nieuws
Molendag: Het dak gaat er weer af bij de Vlieger

Zaterdag 11 mei is het Nationale Molendag. De markante molen De Vlieger is net voorzien van een prachtige nieuwe rieten kap, reden te meer deze editie van Nationale Molendag extra feestelijk uit te pakken! Molens zijn bekend Nederlands erfgoed en wellicht minder bekend, carillons ook wel beiaards genoemd zijn dat ook! Daarmee komen op Nationale Molendag 11 mei bij molen De Vlieger twee oud-Hollandse tradities samen: het bemalen van een polder met de wind en het bespelen van een carillon.

Beiaardier Martien van der Knijff komt met zijn concertcarrillon naar Molen de Vlieger. Hij én stadsbeiaardier Gerda Peters zullen allebei het concertcarillon bespelen tussen 13:30 en 16:00 uur.

Dit is een unieke kans om in een prachtige omgeving van de heldere en warme klanken van dit mobiele carillon te genieten én om de stadsbeiaardier te zíen spelen. Want normaliter speelt Gerda hoog in de toren van de Oude Kerk.

Tijdens de Nationale Molendag zijn overal in het land molens geopend voor het publiek. In molen De Vlieger worden tussen 11:00 en 16:00 uur gratis rondleidingen gegeven rond en in de molen, die een klein molenmuseum herbergt.

Bij de molen staat op de Nationale Molendag op zaterdag 11 mei een kraam met dubbele artikelen van het molenmuseum. Het gaat daarbij om onder andere oud gereedschap en kolenkitten.

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter